37

Ushbu maqolada oziq
ovqat mahsulotlarini ishlab
chiqarish korxonasi metrologik
ta’minoti ko‘rilgan. Ishlab
chiqarishning texnologik
jarayonlarini metrologik
ta’minotini sifat menejmenti
tizimi talablari asosida tahlil
qilish.

 

В статье рассматрива
ется метрологическое обеспече
ние предприятии производства
пищевой продукции. Проведен
анализ метрологического обе
спечения технологических про
цессов производства продукции
на основе требований системы
менеджмента качества.

 

The article discusses
the metrological support of the
food production enterprise. The
analysis of metrological support
of technological processes
of production based on the
requirements of the quality
management system is carried
out.

 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 16-04-2025
  • Read count 37
  • Date of publication 11-04-2025
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages54-57
Ўзбек

Ushbu maqolada oziq
ovqat mahsulotlarini ishlab
chiqarish korxonasi metrologik
ta’minoti ko‘rilgan. Ishlab
chiqarishning texnologik
jarayonlarini metrologik
ta’minotini sifat menejmenti
tizimi talablari asosida tahlil
qilish.

 

В статье рассматрива
ется метрологическое обеспече
ние предприятии производства
пищевой продукции. Проведен
анализ метрологического обе
спечения технологических про
цессов производства продукции
на основе требований системы
менеджмента качества.

 

The article discusses
the metrological support of the
food production enterprise. The
analysis of metrological support
of technological processes
of production based on the
requirements of the quality
management system is carried
out.

 

Author name position Name of organisation
1 Bekmurotov C.. “Metrologiya, texnik jihatdan tartibga solish, standartlashtirish va sertifi katlashtirish” kafedrasi dotsenti TDTU
2 Omanov O.. davlat muassasasi, 1-toifali mutaxassisi «O‘zbekiston milliy metrologiya instituti»
3 Axmedov M.. “Metrologiya, texnik jihatdan tartibga solish, standartlashtirish va sertifi katlashtirish” kafedrasi laboratoriyasi mudiri TDTU
Name of reference
1 1. O‘zDSt ISO 9001:2015 Сифат менежменти тизими. Талаблар. 2. O‘zDSt 8.002:2002 ГСИ РУз. Метрологический контроль и надзор. Основные положения. 3. Корсаков М.Н., Ребрин Ю.И., Федосова Т.В., Макареня Т.А., Шевченко И.К. и др. Система управления предприятием. Под ред. М.А.Боровской. - Таганрог: ТТИ ЮФУ, 2008. - 440с. 4. Демиденко А.А., Демиденко И.А. Уровень качества и его технико-экономическая оптимизация – Изд-во вузов. - Машиностроение, - 1995. - № 7,8,9
Waiting