138

Илмий мақолада ясмиқ экинини дунё деҳқончилиги ва халқ хўжалигидаги аҳамияти, биологияси, етиштириш агротехникаси бўйича маълумотлар келтирилган.
 

  • Ссылка в интернете
  • DOI10.63241/2025144akhv
  • Дата создание в систему UzSCI 24-03-2025
  • Количество прочтений 138
  • Дата публикации 11-03-2025
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы120-121
Ўзбек

Илмий мақолада ясмиқ экинини дунё деҳқончилиги ва халқ хўжалигидаги аҳамияти, биологияси, етиштириш агротехникаси бўйича маълумотлар келтирилган.
 

Русский

В научной статье представлена информация о значении культуры чечевицы в мировом сельском хозяйстве и народном хозяйстве, биологии, агротехнике выращивания.
 

English

The scientific article provides information on the importance of lentil crop in world agriculture and national economy, biology, agrotechnics of cultivation.

Имя автора Должность Наименование организации
1 Rizayev S.X. қ.х.ф.д. (DSc), доцент Самарқанд агроинновациялар ва тадқиқотлар институти
2 Mamasoliyeva S.E. таянч докторант Самарқанд агроинновациялар ва тадқиқотлар институти
Название ссылки
1 1. Калашникова С.В., Сторожик В.В. Изучение качества чечевицы. // Вестник Российской академии сельскохо­зяйственных наук. - 2008. - №4. - С.37-38.
2 2. Крылова В.Б. Чечевица - источник пищевого растительного белка.// Вестник РАСХН. 1994. №1. С. 21-23.
3 3. Кузнецов И.С. Влияние сроков посева на урожайность чечевицы. // Агро ХХII. 2008. № 7-9. С. 30-32.
4 4. Кузнецов И.С. Влияние сроков посева на продуктивность и качество семян чечевицы // Зерновое хозяйство. 2008. № 1-2. С. 50-51.
5 5. Рустамов А., Аманова М. Ясмиқ экинидан юқори ҳосил етиштиришда қўлланиладиган агротехник тадбирлар бўйича тавсиянома. Тошкент. 2019. 15-б.
6 6. Яшил нўхат ва ясмиқ етиштириш: илмий нашр / «Агробанк» АТБ.-Тошкент: «ТАСВИР» нашриёт уйи, 2021. - 40 б.
7 7. https://ru.wikipedia.org/wiki.
В ожидании